60 jaar Kaleb

Activiteit informatie

  • 11/01/2020
  • 1 november 2020 tot 1 november 2020

Contact met activiteitmanager

1 2 3 4

Book your tickets

Thank you Kindly

60 jaar Kaleb

1 november 2020 tot 1 november 2020
11/01/2020

000000

60 jaar Kaleb

1 november 2020 tot 1 november 2020
11/01/2020

PRINT

In 2021 vieren we het 60 jarig jubileum van Stichting Kaleb. We zijn dankbaar dat we dit werk al zo lang mogen doen. Online zijn in januari al allerlei acties gestart. Volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.

Een actie op onze Social Media is bijvoorbeeld: geef de mobiel door… In het kader van het 60-jarig bestaan van Kaleb wordt elke week de ‘Kaleb-mobiel’ doorgegeven. Geen Social Media? De filmpjes die hiervoor gemaakt worden kan je ook zien op ons YouTube kanaal.

Een andere actie die online loopt:

Kaleb viert dit jaar haar zestig jarig bestaan…..En daarom zullen we elke week foto’s, verhalen en video’s plaatsen die gaan over de geschiedenis van onze stichting. Vandaag starten we met een paar foto’s van de oprichter van Kaleb, Ron Gerritsen. Ron groeit op in een niet-gelovig gezin. Als hij tijdens zijn studententijd een paar christenen ontmoet en via hen ontdekt hoe groot de liefde van God voor ons allen is, komt hij tot geloof. Later zegt hij hierover: “Ik kon wel met mijn hoofd door het plafond gaan zo gelukkig was ik.” Dit alles speelt zich af op 18-jarige leeftijd. En niet veel later ontvangt hij een droom om kinderen tot de Here Jezus te brengen, opdat ze behouden zouden worden. Deze droom is het begin van het Kalebwerk… want Ron vraagt christen uit allerlei kerken om met hem mee de straat op te gaan om kinderen in achterstandwijken te vertellen over Jezus. Met een flanellen bord vol plakplaatjes, met poppenkast en nog veel meer vertellen ze de kinderen op straat de Bijbelse verhalen van onder andere Jozef, Mozes en Gideon. Maar het aller belangrijkste is elke keer om ze te laten zien en horen wie Jezus is. Omdat het ook wel eens slecht weer is, regelt Ron op een gegeven moment een gebouw waar de kinderen samen konden komen (de eerste kinderclub). En toen hij zag dat deze jongens en meisjes eigenlijk nooit op vakantie konden, belde hij een boer op of de jongeren daar in het stro een kamp konden hebben, en zo is het eerste zomerkamp begonnen. Uiteindelijk zijn er allerlei activiteiten zoals zomervakanties, zeilkampen, kinderclubs, koffiebars, weekenden, autopuzzeltochten, volleybaltoernooien, wintersporten, midweken en nog veel meer georganiseerd. Als jij zelf ook nog leuke foto’s of video’s hebt of je hebt een mooi/interessant/grappig verhaal wat je meegemaakt hebt bij Kaleb, stuur het dan in via een persoonlijk berichtje op deze pagina of stuur het naar info@kaleb.nl o.v.v. 60 jaar Kaleb.

We hebben al veel oude, leuke foto’s mogen ontvangen! Te zien op onze Instagram en Facebook.